Multiplo sklerozo vsak bolnik doživlja drugače in niti ena oblika bolezni ni enaka drugi. Tako se tudi pri vključevanju in vračanju v delovno okolje izkušnje bolnikov razlikujejo, saj se vsak izmed njih sooča s svojimi težavami. 

S tem razlogom smo v sodelovanju s strokovnjaki z različnih področij ustvarili vodnik za vračanje oziroma vključevanje na delovno mesto, ki ga sestavljajo vse ključne informacije za bolnike z MS. Vabljeni, da ga preberete in se opolnomočite z informacijami, ki vam bodo olajšanje vračanje ali vključevanje na trg dela. 

Vodnik je nastal s sodelovanju s strokovno javnostjo in ga bomo redno nadgrajevali z relevantnimi vsebinami ter primeri dobrih praks. Če bi radi izpostavili osebno izkušnjo ali relevantne informacije o tej temi, nas kontaktirajte ali spremljajte FB skupino Moja MS.

Za pomoč pri pripravi vodnika za vključevanje in vračanje v delovno okolje po diagnozi se zahvaljujemo: prof. dr. Urošu Rotu, dr. med., spec. nevrologije; doc. dr. Lini Savšek, dr. med., spec. nevrologije; Majdi Zaletel, dr. med., spec. nevrologije; Anji Udovčić Pertot, dr. med., spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine; Tini Rozman, dr. med., spec. med. dela, prometa in športa; Patricii Bitenc in organizacijama ZPIZ ter CSD.

It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.