Multipla skleroza je bolezen tisočerih obrazov – sliši se obrabljeno, a ob vsakem pogovoru z ljudmi, ki se spopadajo z njo, se ta oznaka potrjuje. Vsakomur so jo odkrili v drugačni situaciji, oblika in potek bolezni se razlikujeta in prav tako trenutno zdravstveno stanje bolnikov.

Vsem bolnikom, katerih zgodbe predstavljamo, pa je skupna velika mera poguma, s katerim se soočajo z multiplo sklerozo. To nas pravzaprav ni presenetilo: le zelo pogumen človek zmore tako iskreno povedati svojo zgodbo, za katero se zaveda, da ga bo razgalila pred svetom.

Razgalili so se zato, da vlijejo pogum tistim sotrpinom, ki jih zaradi multiple skleroze prevzemata strah in obup. Vsak od njih je bil tudi sam v breznu obupa in primežu strahu – pravzaprav jih je včasih še vedno strah, ali bodo zmogli. 

Prav to je namen ustvarjalcev spletne strani mojaMS: podpreti bolnike z informacijami, strokovnimi nasveti in zgodbami ljudi, ki se spopadajo z istimi strahovi. 


Osebne zgodbe izražajo stališča oseb z multiplo sklerozo in ne nujno tudi stališče lastnika ali uredništva spletne strani. Zapisana mnenja o bolezni, simptomih ali terapijah niso strokovno preverjena, ampak so osebna mnenja bolnikov. O svojem zdravstvenem stanju in zdravilih se posvetujte s svojim zdravnikom.

It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.